Alleen op vakantie, vakantiemogelijkheden voor singles

Je kunt alleen op vakantie gaan of deel nemen aan één van de groepsreizen voor singles. Op deze pagina geven we voorbeelden van beide mogelijkheden.
Alleen op vakantie gaan, heeft zo zijn voordelen. Samen op vakantie gaan met gelijkgestemden heeft dat zeker ook.

Niet alleen op vakantie gaan en deelnemen aan groepsreis singles

Als je besloten hebt om niet alleen op vakantie te gaan en te kiezen voor een groepsreis voor singles, heb je tientallen mogelijkheden. Zo kan je voor een verre en avontuurlijke single groepsreis kiezen maar ook kiezen voor een single vakantie dicht bij huis. Je kunt ook kiezen voor een single wandelvakantie of zeilweekend. Als je niet alleen op vakantie wilt gaan en kies voor een groepsreis met andere vrijgezellen, zijn er dus talloze mogelijkheden.


Fietsvakantie voor singles

Houd je van fietsen en wil je niet alleen op vakantie? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om deel te nemen aan een single fiets vakantie. Je bent in het gezelschap van andere sportieve singles en voor vervoer bagage, overnachtingen en eten en drinken wordt gezorgd. Boek bijvoorbeeld een single fiets vakantie Frankrijk bij Eigenwijze Reizen of kijk eens welke fietsvakanties in Duitsland of Nederland te boeken zijn.


Welke reisorganisaties zijn gespecialiseerd in alleenstaande reizen groepen?

Er zijn rond de 10 reisorganisaties gespecialiseerd in groepsreizen singles. We noemen de bekendste.


wandelvakantie selfie

Alleen op vakantie met hond

Eerder schreven wij een artikel over single reizen met hond. In dat artikel gaven we ook aan wat je kunt doen als je alleen op vakantie wilt gaan met je hond. Je kunt bijvoorbeeld een huisje met hond en sauna huren. Of een huisje in het bos met hond.
Het is echter ook mogelijk een single groepsvakantie met hond te boeken. Dat zijn alleenstaanden groepsreizen, meestal wandelreizen, waarbij de hond ook welkom is.


Alleen op vakantie?

Vind hier alle mogelijkheden single reizen of alleen op vakantie. Veel mensen die alleen op vakantie gaan, boeken een georganiseerde reis, bijvoorbeeld een single groepsreis of eenoudervakantie. Omdat bijna 1 op de 3 mensen single is, is het aanbod alleenstaanden en single vakanties groot. Dat geldt ook voor een ouder vakanties, bijna 1 op de 5 huwelijken strandt tegenwoordig vroegtijdig dus het aantal single ouders ( ook alleenstaande ouders met kinderen ) is ook groot. Het is dus helemaal niet nodig om alleen op vakantie te gaan want er zijn veel groepsreizen en singlereizen waar je binnen een groep reist, maar toch een eigen invulling aan je vakantie kunt geven. Alleen op vakantie gaan maar toch gezellig samen zijn, dat is het motto. Zie ook de groepsreizen wintersport voor singles.


Samen reizen met grote mate van individuele vrijheid

Kijk nu welke reisorganisaties leuke groepsreizen en singlereizen organiseren en ontdek dat een groepsvakantie met een grote mate van individuele vrijheid, vele voordelen biedt en gezelliger en ( soms ) praktischer is dan alles zelf uitzoeken en helemaal alleen op vakantie gaan. Via de onderstaande link krijg je een overzicht van reisorganisaties die single vakanties, eenoudervakanties en alleenstaanden vakanties organiseren.

Deze reizen voor alleenstaanden en eenoudervakanties zullen je aangenaam verrassen. Alleen op vakantie gaan maar wel  samen reizen en leuke dingen doen, dat is het idee. Alle reisorganisaties waar je een singlevakantie of eenoudervakantie kunt boeken


Alleen op vakantie gaan, kamperen met kinderen

Veel campings zijn ingericht op mensen die alleen op vakantie willen gaan en toch het gezelschap van andere mensen om zich heen prettig vinden. Kampeervakanties voor alleenstaanden zijn met name ideaal voor eenoudergezinnen. Veel eenoudervakanties met kids zijn kampeervakanties. Als je een leuke kampeer eenoudervakantie zoekt, met of zonder kids, is een kampeervakantie met Estivant of Cirkel Vakanties zeer aan te bevelen. Met name Estivant organiseert ontzettend leuke kampeervakanties voor onder andere alleenstaande ouders met kids in de leeftijd van nul tot wel 18 jaar. Lees hier meer over vakanties eenoudergezinnen


Leuke alleenstaande ouders ontmoeten

Tijdens deze eenoudervakanties ontmoet je veel leuke andere alleenstaande ouders met kids en de kinderen zelf hebben volop vriendjes en vriendinnetjes. Een bijkomend voordeel is dat je bij een dergelijke kampeervakantie niet alleen op vakantie gaat. Omdat je leuke mensen om je heen hebt met kids en toch een soort groepsgevoel hebt. Een ander voordeel is dat als je kleine kinderen hebt en er zelf eens op uit wilt er altijd wel iemand is die op jouw kid wil passen of anders de camping of reisorganisatie zelf voor oppas kan zorgen.


Alleen op vakantie gaan of deel uit maken groep?

Alleen op vakantie gaan en toch deel uit maken van een groep, is dat niet ideaal?? Zie ook de website singlereizen online voor nog meer informatie over singlereizen, ook voor alleenstaande ouders met kids.


Yoga vakantie Spanje

Veel mensen die alleenstaand zijn, doen aan yoga. Dat betekent automatisch dat yoga vakanties ook populair bij singles zijn. Met name yoga vakantie in Spanje, Ibiza en de Canarische Eilanden zijn zeer geliefd. Bijvoorbeeld voor een surf en yoga vakantie aan het strand. Zie hier deyoga vakanties Spanje Voor singles die van yoga houden, is er goed nieuws. Er worden door, met name, Puur en Kuur, ook yoga groepsvakanties Spanje georganiseerd.

mediteren op vakantie

Single Friendly yoga reizen

Het gaat hier om single friendly yoga reizen Spanje, deelnemers aan deze reizen die niet single zijn, kunnen zich in principe ook inschrijven.

Wil je het aanbod yoga en wellness vakanties voor singles eens bekijken??  Klik dan op de banner hierboven.


Alleen op vakantie gaan voor 40, 50 en 60 plussers.

De groep singles en alleenstaanden van 40, 50 en 60 plus is zeer groot. Veel van deze 40, 50 en 60 plussers willen graag alleen op vakantie maar vinden het wel prettig als ze deel uitmaken van een groep gelijkgestemden. Samen op reis gaan, kan zeer gezellig zijn.


Alleenstaande reizen 40, 50 en 60 plussers

Voor de groep 40, 50 en 60 plussers is het aanbod alleenstaanden reizen zeer groot. Boek bijvoorbeeld een cruise of georganiseerde busreis naar een leuke stad. Actieve 40, 50 en 60 plussers kunnen ook meedoen aan bijvoorbeeld een wintersportvakantie of zeilvakantie. Er zijn dus zeer veel mogelijkheden voor actieve 40, 50 en 60 plussers. Ook als je zin hebt in een culturele vakantie, een wijnreis of stedentrip.

single groepsreis excursie

Alleen op vakantie gaan, Citytrip New York

New York, een wereldstad die je eens bezocht moet hebben. Veel singles die er alleen op uit gaan, boeken een citytrip New York. Het is mogelijk om een compleet verzorgde citytrip inclusief vliegtickets en hotel te boeken. Soms zelf is een excursie in de citytrip inbegrepen. Dat is zeker het geval indien het een groeps citytrip betreft. New York is een metropool met een hele bijzondere sfeer en vele bezienswaardigheden. Op de website citytrips New York lees je alles over de mogelijkheden om een citytrip New York met vlucht en hotel te boeken. Ook ideaal voor een lang weekend New York. Een citytrip New York is zeker ook goed te doen als alleenstaande.


Wandelen in de Ardennen?

De Ardennen, heerlijk om in te wandelen.

Alleen op vakantie en lekker wandelen?? Wandelen in de Ardennen is heerlijk, ook als je alleen een weekendje wilt wandelen. Huur een vakantiehuisje in de Ardennen en ga wandelen of boek een single weekend Ardennen. Het hele jaar door heerlijk om te doen. Je kunt hier een huisje in de mooie natuur van de Ardennen boeken Ook als je met je hond in de Ardennen wilt wandelen zijn er volop mogelijkheden.