Single activiteiten

Single activiteiten zijn leuke uitstapjes voor singles.

Ben je single en wil je in contact komen met singles van je eigen leeftijd?  Door het hele land worden leuke groeps uitstapjes voor singles georganiseerd.  Denk aan single activiteiten zoals samen wandelen, fietsen, zeilen, op wintersport gaan of speedaten.

Met bijna 3.000.000 singles in Nederland is er altijd wel een activiteit bij jou in de buurt.  Je hoeft dus  niet op een groepsreis voor singles te wachten voor een bepaalde single activiteit.

Single activiteiten per leeftijdsgroep.

Net zoals bij groepsreizen voor singles, worden de deelnemers die mee doen aan een bepaalde single activiteit ook ingedeeld naar leeftijdsgroep.  De meeste single activiteiten zijn echter gericht op singles 30, 40, 50, 55 en 60 plus. Met name de groep singles 55 en 60 plus groeit erg hard. Naar schatting zijn over 10 jaar meer dan 50 % van de alleenstaanden ouder dan 50 jaar.

Speeddaten.

Een fenoneem dat je steeds vaker ziet bij single activiteiten is speeddaten.  

Bij deze vorm van daten ontmoet je op een dag wel 10 tot 20 singles en met ieder van hen maak je 2 a 4 minuten kennis.  Dat is om een indruk te krijgen of er iemand bij zit met een klik en een goed gevoel.  Speeddaten is min of meer gericht op het krijgen van een relatie terwijl de meeste single activiteiten puur voor de ontspanning en gezelligheid bedoeld zijn. Overigens worden n binnen een single groepsreis ook activiteiten georgansieerd.  In die zin zijn groepsreizen voor singles echte actieve reizen.