Vakantie voor singles en tips

Hoe beleef je als single een leuke vakantie?

In de zomervakantie trekken veel gezin erop uit om enige tijd in een ander land door te brengen. Lekker met het gezin genieten van de zon en even de dagelijkse drukte achter je laten. Heerlijk toch? Maar wat als je geen partner hebt? Dan ga je waarschijnlijk ook niet op vakantie. Veel mensen vinden het namelijk niet prettig om alleen op vakantie te gaan. Alleen indien singles kinderen hebben, wil het nog wel eens voorkomen dat ze toch op vakantie gaan. Maar wanneer jij geen partner of kinderen hebt, kies je er waarschijnlijk voor om lekker dicht bij huis te blijven. Dat kan natuurlijk, maar dat is helemaal niet nodig. Je kunt als single namelijk ook prima op vakantie gaan naar het buitenland. En single reizen worden steeds populairder. Ben jij single en mag je graag op vakantie gaan? In onderstaande tekst vertellen wij je hoe je als single een leuke vakantie beleeft.

Geschikte bestemming vinden

Als single is het natuurlijk van belang dat je een leuke bestemming uitzoekt wanneer je alleen op vakantie gaat. Het is niet verstandig om te kiezen voor een verblijf dat ergens buitenaf ligt en waar het niet echt druk is. Als single ga je je dan waarschijnlijk alleen nog maar meer alleen voelen. Je doet er bij het boeken van je vakantie dan ook goed aan om een bestemming uit te zoeken waar veel toeristen komen. Op deze manier is het toch een stuk makkelijker om onder de mensen te komen en maak je waarschijnlijk sneller contact met andere vakantiegangers dan wanneer je met weinig mensen in een complex zit. En wie weet tref je nog wel meer singles aan waarmee jij tijdens je vakantie een aantal leuke dingen kunt gaan doen.

Trek erop uit

Als single is het natuurlijk niet leuk om de hele dag maar op je hotelkamer te blijven zitten als je op vakantie bent. Zo voel jij je namelijk ook heel erg alleen. Het is daarom ook beter om erop uit te trekken. Ga eens lekker op excursie of ga een dagje naar een grote stad. Hier vermaak jij je als single waarschijnlijk ook prima. Bovendien geeft een dergelijk uitstapje je een stuk minder het idee dat je helemaal alleen op vakantie bent. Als single is het dus van belang dat je je vooral niet teveel terugtrekt op je hotelkamer, maar dat je actie gaat ondernemen. Zo merk je snel genoeg dat het helemaal niet erg is om als single op vakantie te gaan.

Waar boek je een vakantie als single?

Wanneer jij je vakantie boekt bij een ‘gewone’ reisorganisatie zoals Alltours, is de kans

klein dat je  ook andere singels tegenkomt tijdens je vakantie. Lees de alltours ervaringen  maar eens op bijvoorbeeld nederlandreview. Je kunt echter ook een vakantie boeken bij een organisatie die gespecialiseerd is in singlereizen. Ben jij op zoek naar een dergelijke organisatie? Neem dan eens een kijkje bij D-tours . Deze organisatie biedt groepsreizen aan die speciaal gericht zijn op singles. Op deze manier ga jij dus met andere singles op vakantie. Tijdens je vakantie heerst er een ongedwongen sfeer en kun je tal van activiteiten ondernemen, zoals wandel- en fietsreizen, stedentrips en yoga.


Je kunt bij D-tours een vakantie boeken in Europa, maar je kunt ook kiezen voor een verre reis. Lijkt het jou maar niets om als single met andere singles op vakantie te gaan? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een vakantie boeken bij Alltours. Hier vind je een groot aantal bestemmingen in verschillende landen. Je vindt hier dan ook vast en zeker een vakantie die bij jou past.